Вероятностный анализ неустойчивости вихревых структур в He II - Авраменко, А.А. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
На основi формалiзму рiвняння Фоккера–Планка проведено ймовiрнiсний аналiз стiйкостi поодинокої вихорової нитки та вихорового кiльця у надплинному гелiї He II. Одержано розподiли функцiї щiльностi вiрогiдностi положення вихорових когерентних структур. Probability analysis of the stability of a single vortical string and a vortical ring in superfluid helium HeII is carried out. The analysis is carried out within the Fokker–Planck equation formalism. Distributions of the probability density function for a position of vortex coherent structures are obtained.