Циклічна міцність тонкостінних елементів конструкцій з тріщинами - Андрейків, О.Є.; Банахевич, Ю.В.; Кіт, М.Б. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
За допомогою сформульованої ранiше авторами розрахункової моделi зростання втомних трiщин в конструкцiйних матерiалах розроблена методика для побудови дiаграм граничних напруг для пластини з трiщинами при циклiчних навантаженнях. Вона поставлена в основу методу розрахунку циклiчної мiцностi тонкостiнних елементiв конструкцiй з трiщинами. Одержанi розрахунковi результати зiставленi з вiдомими в лiтературi експериментальними даними. Using the calculation model earlier formulated by the authors for the fatigue cracks growth in construction of materials, a method for construction of a diagram of limit stresses for a plate with cracks at cyclic loadings has been developed. On this basis, a method for cyclic strength calculation of thin-walled structural elements with cracks is presented. The obtained theoretical results are compared with the known experimental data.