Обробка складних зображень та їх розпізнавання в інформаційно-аналітичних системах комп'ютерного зору - Грицик, В.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Проаналiзовано сучасний стан проблеми обробки складних зображень в iнформацiйно-аналiтичних системах комп’ютерного зору. Розглядається розв’язок проблеми автоматизованої обробки зображень в IАС комп’ютерного зору для складних умов представлення ракових клiтин людини (апоптозу — смертi клiтин та руйнацiї). При цьому здiйснюється попередня обробка зображень в умовах впливу хiмiчних та фiзичних чинникiв розпiзнавання та класифiкацiї, проведення статистичних оцiнок даних. The current state of image processing problems within information-analytic systems of computer vision has been analyzed. Solving the problem of automatic image processing under complex conditions of a representation of human cancer cells (apoptosis, programmed cell death) is considered. The previous image processing under conditions of the influence of chemical and physical factors of the processing and the classification is realized, and the statistical estimation of data is performed.