Про групи, усі власні підгрупи яких близькі до абелевих - Ярова, О.А. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Вивчаються локально ступiнчастi групи, у яких усi пiдгрупи або нормальнi, або мають чернiковський комутант. Locally step groups, whose all subgroups are normal or have Chernikov’s derived subgroup, are studied.