Багатоточкова задача для гіперболічної сингулярної квазілінійної системи рівнянь в області з невідомими межами - Кирилич, В.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Методом характеристик та принципу стискуючих вiдображень встановлено глобальну розв’язнiсть багатоточкової задачi для виродженої квазiлiнiйної гiперболiчної системи рiвнянь першого порядку з внутрiшнiми вiльними (невiдомими) межами. By applying the method of characteristics and the principle of contracting mapping, the global solvability of a multipoint problem for a degenerate quasilinear hyperbolic system of equations of the first order with free (unknown) boundaries is established.