Великі відхилення для стохастичних потоків зі взаємодією - Дороговцев, А.А.; Остапенко, О.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Дослiджено потiк взаємодiючих дифузiйних частинок, що є розв’язком стохастичного диференцiального рiвняння зi взаємодiєю. Для цього потоку отримано принцип великих вiдхилень. The article is devoted to the flow of interacting diffusion particles in R. The large deviation principle for this flow is established.