До історії вивчення тубільного населення Криму доби раннього заліза - Кравченко, Е.А. (Боспорские исследования, 2010)
У статті подано аналіз історії дослідження населення Криму, археологічним еквівалентом якого с кизил-кобинська культура, а за писемними джерелами відомого як „таври”. Висвітлено усі напрямки історичної інтерпретації джерел окрім його історії у контексті давньогрецької економіки, політики і культури, що вимагає окремого дослідження. Статья анализирует историю исследования населения Крыма, археологическим эквивалентом которого является кизил-кобинская культура, а по письменным источникам известного как «тавры». Внимание уделено всем направлениям исторической интерпретации источников кроме его истории в контексте древнегреческой экономики, политики и культуры, для которого требуется отдельное исследование. The article deals with history of studying of Crimean population, which is known as Kizil-Koba culture in archaeological schooling, and as tauri in ancient Greek writing sources. It is outlined of all parts of historical interpretation of sources with exception of context of ancient Greek history which needs separate research.