Энколпионы Сугдеи - Майко, В.В.; Джанов, А.В.; Фарбей, A.M. (Боспорские исследования, 2010)
В статье публикуется одна из наиболее ярких категорий христианских находок - энколпионы, происходящие с территории средневековой Сугдеи. Впервые рассмотрены все находки, происходящие с территории средневекового города и его ближайшей округи. У статті публікується одна з найбільш яскравих категорій християнських знахідок - енколпіони, які виникли з території середньовікової Сугдеї. Вперше розглянуті всі знахідки, які походять з території середньовікового міста та її найближчий округи. One of the brightest categories of Christian finds - reliquary crosses originating in the territory of Medieval Sugdeya is published in the article. All finds originating from the territory of the medieval city and its nearest district are discussed for the first time.