Образ матері міст руських як свідка минулого в творчості І. Драча та Б. Олійника - Витрикуш, Г.І. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2010)
Стаття присвячена розгляду питання місця і значення образу Києва як культурно-історичного центру в поетичній творчості І.Драча та Б.Олійника. образ матері міст руських використовується для розкриття важливих проблем минулого і сьогодення – історичної пам’яті, родинних традицій, гуманності. Статья посвящена рассмотрению вопроса места и значения образа Киева как культурно-исторического центра в поэтическом творчестве Ивана Драча и Бориса Олийныка. Образ матери городов русских используется для раскрытия важных проблем прошлого и настоящего - исторической памяти, семейных традиций, гуманности. The article is dedicated to consider the place and importance of the image of Kyiv as a cultural-historical center in the poetic works of Ivan Drach and Borys Oliynyk. This is the image of the mother of Russian cities, which helps to disclose the important problems of past and present - historical memory, family traditions, humanity.