Антитезы “город – природа”, “город – деревня” в русской литературе второй половины XIX – начала ХХ веков - Гусев, В.А. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2010)
Рассматривается, как изображён город в русской литературе 2-й половины XIX – начала ХХ в. в соотношении с деревней. Прослеживаются основные тенденции развития этой темы. Розглядається, як зображене місто в російській літературі 2-ої половини ХІХ – початку ХХ ст. у співвідношенні з селом. Простежуються основні тенденції розвитку цієї теми. It is concerned the description of a town in Russian literature of the second half of the XIX – beginning of the ХХ century in accordance with a village. The main tendencies of this theme development are under the view.