Симетрична еквівалентність матричних многочленів і виділення спільного унітального дільника із матричних многочленів - Кучма, М.І. (Український математичний журнал, 2001)
Знайдено необхідні та достатні умови існування спільних унітальних дільників із заданими формами Сміта неособливих матричних многочленів, спільної факторизації симетричних матриць над кільцями многочленів з інволюцією. Отримано умови симетричної еквівалентності таких матриць. We find necessary and sufficient conditions for the existence of common unital divisors with given Smith forms of nonsingular matrix polynomials and common factorization of symmetric matrices over rings of polynomials with involution. We obtain conditions for the symmetric equivalence of such matrices.