Олексій Миколайович Боголюбов (до 90-річчя від дня народження) - Кошляков, В.М.; Митропольський, Ю.О.; Самойленко, А.М.; Урбанський, В.М. (Український математичний журнал, 2001)
25 березня 2001 р. виповнилось 90 років від дня народження одного із провідних
у нашій країні спеціалістів з історії науки члена-кореспондента HAH України (1969), доктора технічних наук (1966), професора (1972) Олексія Миколайовича Боголюбова, якому належать основоположні праці в галузі історії механіки та вітчизняної математики.