Презентація моделі апокаліптичного урбанізму в п'єсах Ярослава Верещака - Бондар, Л.О. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2010)
У статті досліджується розвиток урбаністичної тематики у текстах Ярослава Верещака. Простежується еволюція образу Міста у п’єсах драматурга. На прикладі драми „Любов у центрі міста” розкривається авторське бачення особливостей української урбаністичної моделі. Спостерігається динаміка співіснування в аналізованій образів драмі міста і села, їх сутність та вплив на ментальність героїв. В статье исследуется развитие урбанистической тематики в текстах Ярослава Верещака. Прослеживается эволюция образа Города в пьесах драматурга. На примере драмы „Любовь в центре города” раскрывается виденье автора особенностей украинской урбанистической модели. Наблюдается динамика сосуществования в анализируемой драме образов города и села, их влияние на менталитет героев. In the article development of urbanism subject is investigated in texts of Yaroslav Vereshchaka. The evolution of appearance of City is traced in the plays of dramatist. On the example of drama of „Love in a center a city” vision of author of features of the Ukrainian urbanism model opens up. There is a dynamics of coexistence in analyzable drama of appearances of city and village, their influence on mentality of heroes.