Біфуркація гладкої у сенсі Вітні сім'ї коізотропних інваріантних торів гамільтонової системи при малій деформації симплектичної структури - Кубічка, А.А.; Парасюк, І.О. (Український математичний журнал, 2001)
Досліджується вплив малих деформацій симплектичноі структури та збурень гамільтоніана на поведінку цілком' інтегровної гамільтонової системи. Показано, що поблизу певного підбагатовиду фазового простору виникає гладка в сенсі Вітні сім'я коізотропних інваріантних торів збуреної системи. We investigate the influence of small deformations of a symplectic structure and perturbations of the Hamiltonian on the behavior of a completely integrable Hamiltonian system. We show that a Whitney-smooth family of coisotropic invariant tori of the perturbed system emerges in the neighborhood of a certain submanifold of the phase space.