Существование малых периодических решений нелинейных систем обыкновенных дифференциальных уравнений - Терехин, М.Т. (Український математичний журнал, 2001)
Досліджено випадки, коли умови існування непульового періодичного розв'язку системи звичайних диференціальних рівнянь визначаються як властивостями елементів матриці лінійного наближення, так і властивостями нелінійних членів. We investigate the case where conditions for the existence of a nonzero periodic solution of a system of ordinary differential equations are determined by the properties of elements of the matrix of linear approximation and the properties of nonlinear terms.