Об оптимизации „интервальных и точечных" квадратурных формул для классов монотонных функций - Бородачев, С.В. (Український математичний журнал, 2001)
Розглянуто задачу оптимізації „інтервальних" квадратурних формул (у різних постановках) на класі монотонних функцій, визначених на відрізку, а також задачу оптимізації кубатуриих формул, що мають фіксовані вузли, на класах функцій, визначених на d-вимірному кубі, d=2,З,..., і монотонно неспадпих відносно кожної змінної. We consider the problem of optimization of “interval” quadrature formulas (in different statements) on the class of monotone functions defined on an interval and the problem of optimization of cubature formulas with fixed knots on classes of functions defined on a d-dimensional cube, d = 2, 3,..., and monotonically nondecreasing with respect to each variable.