Принципы Коулмэна и род Красносельского в задачах на собственные функции - Суворов, С.Г. (Український математичний журнал, 2001)
Розглянуто просту слабко нелінійну еліптичну задачу на власні функції. На її прикладі демонструються функціонально-топологічні методи, які дають інформацію про критичні числа майже тієї ж детальності (якісно), що і розділення змінних в аналогічній лінійній задачі. We consider a simple semilinear elliptic eigenfunction problem. Using it as an example, we demonstrate functional topological methods that give information on the critical numbers almost as detailed (in the qualitative sense) as in the case of separation of variables in an analogous linear problem.