Концепт “Місто” у прозових текстах Сергія Жадана - Даниліна, О.В. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2010)
У статті проаналізовано романи Сергія Жадана “Депеш мод” і “Anarchy in the UKR”. Концепт “місто” реалізований на рівні топосів рідного авторові Харкова – університет, готель, держпром, пам'ятників Шевченкові й Леніну, вокзал, завод, які підкреслюють виразний антитоталітарний пафос текстів. В статье проанализированы романы Сергея Жадана “Депеш мод” и “Anarchy in the UKR”. Концепт “город” реализован на уровне топосов родного автору Харькова – университет, отель, держпром, памятников Шевченко и Ленину, вокзал, завод, которые подчеркивают выразительный антитоталитарный пафос текстов. The Sergey Zhadana's novels “Depeche Mode” and “Anarchy in the UKR” are analysed in the article. Concept "city" is realised at level of topos native to the author of Kharkov - university, hotel, держпром, monuments of Shevchenko and Lenin, station, factory which underline expressive antitotalitarian pathos of texts.