Роль біблійного інтертексту в романі Ю. Яновського “Майстер корабля” - Ткаченко, Т.І. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2010)
У статті досліджується мистецька інтерпретація біблійної символіки у романі Юрія Яновського „Майстер корабля". Зіставлення проводиться на формальному і змістовому рівнях. Акцентується авторське сприйняття і тлумачення певних образів і подій зі Святого Письма. В статье исследуется творческая интерпретация библейской символики в романе Юрия Яновского «Мастер корабля». Сопоставление проводится на формальном и содержательном уровнях. Акцентируется авторское восприятие и толкование определенньїх образов и собьітий из Святого Письма. The article deals with the creative interpretation of the biblical symbolism in the novel “The Master of the Ship” by Yuri Yanovski. It reveals in the comparison on the formal and substantial levels. The investigation accent the author’s perceptionand interpreting the scriptural images and events.