Феноменологический анализ пространства - Потреба, Н.А. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2010)
В статье рассматривается феноменологический метод исследования пространства и пространственных образов. Значение изучения пространства с феноменологической точки зрения в том, что пространство существует само по себе, смысл предмета формируется всередине и вне его, при этом учитываются разные аспекты восприятия. У статті розглядається феноменологічний метод дослідження простору та просторових образів. Значущість вивчення простору з феноменологічної точки зору в тому, що простір існує сам по собі, сенс предмету формується усередині та поза ним, при цьому ураховуються різні аспекти сприйняття. The article deals with the phenomenological method of researching space and special images. The significance of studying space from the phenomenological point of view lies in the space may exist by itself, the sense of a subject is formed inside and around it, while various aspects of perception are being taken into account.