Актуальність лінгвокультурологічних ідей Карла Фослера - Мацько, Л.І. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2010)
У статті розглядаються лінгвокультурологічні ідеї німецького лінгвіста Карла Фослера. На підставі осмислення неолінгвістичних ідей ученого обґрунтовується важливість того, що культура людства формується з багатоманітності етнічних культур та повнота дослідження мови вимагає вивчення її взаємозв’язків та взаємодії з культурою. В статье рассматриваются лингвокультурологические идеи немецкого лингвиста Карла Фослера. На основании осмысления неолингвистических идей учёного обосновывается важность того, что культура человечества формируется с многообразия этнических культур и полнота исследования языка требует изучения его взаимосвязей и взаимодействия с культурой. Linguaculturological ideas of German linguist Karl Forsler are considered in the rticle.On the base of neolinguistical ideas the scientist asserts that mankind's culture is formed by means of variety of ethnical cultures. The fulness of language's investigation demands to study its interconnections and interactions with culture.