Задача Дирихле для осесимметричного потенциала в односвязной области меридианной плоскости - Плакса, С.А. (Український математичний журнал, 2001)
Розроблено метод редукції задачі Діріхле для осесиметричного потенціалу в одпозв'язній області меридіанної площини до сингулярного інтегрального рівняння Коші. У випадку гладкої межі області, що задовольняє деякі додаткові умови, здійснено регуляризацію вказаного сингулярного інтегрального рівняння. We develop a method for the reduction of the Dirichlet problem for an axisymmetric potential in a simply connected domain of the meridian plane to a Cauchy singular integral equation. In the case where the boundary of the domain is smooth and satisfies certain additional conditions, we regularize the indicated singular integral equation.