Листування Трохима Зіньківського з Борисом Грінченком: комунікативно-прагматичний та функціонально-стильовий аспект - Павлик, Н.В. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2010)
У статті аналізується комунікативно-прагматичний та функціонально-стилістичний аспекти епістолярію українських письменників Трохима Зіньківського та Бориса Грінченка. Авторка акцентує увагу на особливостях побудови епістолярного тексту у конкретній соціокомунікативній ситуації та специфічних засобах вираження граматичного та лексичного мовних рівнів. Статья посвящена исследованию коммуникативно-прагматического и функционально-стилистического аспектов эпистолярного наследия украинских писателей Трофима Зиньковского и Бориса Гринченко. В научной работе внимание сосредоточено на особенностях построения эпистолярного текста в конкретной социокоммуникативной ситуации и специфических средствах выражения грамматического и лексического языковых уровней. The article is devoted to the communicative-pragmatic and functional-stylistic aspects of epistolary works of Ukrainian writers – Trofim Zinkovskiy and Boris Grinchenko. Peculiarities of the epistolary text in the certain social-communicative situation and specific means of expressing syntactical, morphological and lexical language levels are focused by the author.