Аналіз англомовного художнього тексту з використанням технологій критичного мислення - Скрипка, Р.В. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2010)
У запропонованій роботі йдеться про використання методу критичного мислення у навчанні іноземної мови. Зокрема увагу звернено на технології критичного мислення, які є визначальними при роботі студентів з автентичними англомовними текстами, розглядаються шляхи необхідні для формування компетенції в інтерпретації оригінального художнього тексту та якомога повнішого його розуміння. В предложенной работе речь идет о использовании метода критического мышления в обучении иностранному языку. В частности рассматриваються технологии критического мышления, которые являються определяющими при работе студентов с автентичными англоязычными текстами и рассматриваються пути, которые ведут к формированию компетенции в интерпритации оригинального художественного текста и его наиболее полного понимания. Given work considers usage of the critical thinking method at foreign language study. In particular the critical thinking technologies which are crucial at students’ work with the authentical English texts are looked at. Also are viewed the ways that lead to the competence in original fiction interpretation and its understanding.