Формування медіакомпетентності викладача засобами аудіовізуальних технологій - Волошина, А.К.; Волошина, К.О. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2010)
У статті розглядається розроблення та впровадження спецкурсу “Формування медіакомпетентності викладача засобами аудіовізуальних технологій” для студентів філологічних спеціальностей. Аналізуються різні підходи до визначання поняття медіаосвіти як підгрунття до формування медіакомпетентності. Досліджуються моделі медіаосвіти та моделі формування медіа компетентності. Розглядаються покажчики медіакомпетентності особистості та професійної медіа компетентності викладача як передумова освітніх цілей спецкурсу. Визначаються знання та вміння, які повинен опанувати студент при вивченні спецкурсу. В статье рассматривается разработка и внедрение спецкурса “Формирования медиакомпетентности преподавателя средствами аудиовизуальных технологий” для студентов филологических специальностей. Анализируются разные подходы к определению понятия медиаобразования как основы к формированию медиакомпетентности. Исследуются модели медиаобразованияи и модели формирования медиакомпетентности. Рассматриваются показатели медиакомпетентности личности и профессиональной медиакомпетентности преподавателя как предпосылка образовательных целей спецкурса. Определяются знание и умения, которыми должен овладеть студент при изучении спецкурса. In the article development and introduction of the special course of “Forming of media of competence of teacher is examined by facilities audio visual technologies” for the students of philological specialities. Different approaches to determination of concept of media education as basis to forming of media of competence are analysed. The models of media education and models of forming of media of competence are explored. The pointers of media of competence of personality and competence of teacher professional to media as pre-condition of educational aims of the special course are examined. Knowledge and abilities which must be seized by a student at the study of the special course is determined.