Українська комп'ютерна лексикографія як важливий інноваційний чинник навчального процесу - Сидоренко, О.М. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2010)
У статті розглядаються проблеми перспективної галузі лексикографічних досліджень – комп’ютерної лінгвістики, аналізуються стан і перспективи комп’ютерної лексикографії в Україні, зокрема наукові установи, де проводиться робота із впровадження комп’ютерних технологій у лексикографію, окреслюються шляхи оптимізації діяльності науковців-лексикографів. В статье рассматриваются проблемы перспективной отрасли лексикографических исследований – компьютерной лингвистики, анализируются состояние и перспективы компьютерной лексикографии в Украине, в частности научные учреждения, где проводится работа из внедрения компьютерных технологий в лексикографию, очерчиваются пути оптимизации деятельности ученых-лексикографов. The problems of perspective industry of lexicographic researches are examined in the article - computer linguistics, consisting and prospects of computer lexicography is analyzed of Ukraine, in particular scientific establishments, where work from introduction of computer technologies is conducted in lexicography, the ways of optimization of activity of scientists-lexicographers are outlined.