Трансформации и инерция решений линейных матричных уравнений - Мазко, О.Г. (Український математичний журнал, 1993)
Вивчаються лінійні рівняння і оператори в просторі матриць. Визначаються трансформації матричних рівнянь, що дозволяють одержати умови розв’язності та інерціальні властивості ерміто-вих розв’язків. Використовуються нові матричні сім’ї (колективи) в теорії інерції і позитивної оберненості лінійних операторів, зокрема в задачах локалізації спектрів матриць та матричних пучків. Linear equations and operators in a space of matrices are investigated. The transformations of matrix equations which allow one to find the conditions of solvability and the inertial properties of Hermite solutions are determined. New families of matrices (collectives) are used in the theory of inertia and positive invertibility of linear operators and, in particular, in the problems of localization of matrix spectra and matrix beams.