Принцип инвариантности для оценок наименьших квадратов - Коваль, Т.Л. (Український математичний журнал, 1993)
Встановлена слабка збіжність випадкових полів, побудованих за оцінкою найменших квадратів коефіцієнта регресії випадкового поля, яке утворює двохпараметричну мартингал-різницю. The weak convergence of random fields, constructed in terms of the least squares estimator of the regression coefficient of a random field (which is a two-parametric martingale difference), is established.