Периодические решения сильно нелинейных систем с неклассической правой частью в случае семейства порождающих решений - Ахметов, М.У. (Український математичний журнал, 1993)
Розглядається задача про існування періодичних розв’язків диференціальних рівнянь з імпульсною дією на поверхнях та диференціальних рівнянь з розривною правою частиною, близьких до довільних нелінійних. Припускається існування сімейства періодичних розв’язків породжуючих рівнянь. The problem of the existence of periodic solutions to differential equations with pulse effects on the surfaces and to differential equations with discontinuous right-hand sides close to arbitrary nonlinear ones is studied. The existence of a family of periodic solutions to generating equations is assumed.