Структурні зміни тригліцеридів плазми крові у хворих на прогресуючу стенокардію та їх медикаментозна корекція - Лизогуб, В.Г.; Артемчук, О.О.; Брюзгіна, Т.С.; Волошина, О.О. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Дослiджено жирнокислотний спектр триглiцеридiв плазми кровi при нестабiльнiй стенокардiї з метою пiдвищення ефективностi лiкування шляхом застосування препаратiв групи статинiв. Встановлено, що при лiкуваннi статинами у хворих на нестабiльну стенокардiю паралельно з нормалiзацiєю окремих показникiв жирнокислотного спектра триглiцеридiв плазми кровi вiдбувається достовiрне зменшення загальної тривалостi епiзодiв iшемiї мiокарда, загальної кiлькостi шлуночкових екстрасистол та кiлькостi раннiх шлуночкових екстрасистол. The purpose of the research is to study fatty acid’s spectrum of triglycerides of blood plasma at unstable angina pectoris and to increase the efficiency of treatment by prescription of preparations of the statins group. It is established that, under the influence of statins treatment at patients with unstable angina pectoris in parallel with normalization of separate parameters of fatty acid’s spectrum of plasma’s triglycerides, there occurs the authentic decrease of the general duration of episodes of myocardial ischemia, total number of ventricular extrasystoles, and amount of early ventricular extrasystoles.