О равностепенно непрерывных факторах линейных расширений минимальных динамических систем - Главан, В.А. (Український математичний журнал, 1993)
Вводиться і досліджується поняття одностайно неперервного фактора лінійного розширення мінімальної групи перетворень. Основний результат полягає в тому, що гіідмножина обмежених і дистальних відносно розширення рухів утворює максимальне одностайно неперервне підрозшарування лінійного розширення. Як наслідок одержано, що будь-яке лінійне розширення має нетривіальне одностайно неперервне інваріантне підрозшарування. Таке ж саме підрозша-рування має і лінійне розширення без експоненціальної дихотомії за умови Фавара, так само, як і лінійне розширення з властивістю адитивності рекурентних рухів при наявності хоча б одного ненульового такого руху. The concept of the equicontinuous factor of the linear extension of a minimal transformation group is introduced and investigated. It is shown that a subset of motions, bounded and distal with respect to the extension, forms a maximal equicontinuous subsplitting of the linear extension. As a consequence, any distal linear extension has a nontrivial equicontinuous invariant subsplitting. The linear extensions without exponential dichotomy possess similar subsplittings if the Favard condition is satisfied. The same statement holds for linear extensions with the property of recurrent motions additivity provided that at least one nonzero motion of this sort exists.