Оценки устойчивости рассинхронизованных систем - Стадник, О.И.; Хусаинов, Д.Я. (Український математичний журнал, 1993)
Розглядаются лінійні різницеві рівняння з запізненням. Одержані достатні умови стійкості та обчислені коефіцієнти експоненційного згасання розв'язків. Використовується другий метод О. М. Ляпунова з умовою Б. С. Разуміхіна. Linear difference systems with lag are considered. The sufficient conditions of stability are established and exponential decay coefficients for solutions are derived. The second Lyapunov method with Razumikhin's condition is used.