Метод частичного усреднения в системах стандартного вида с разрывными правыми частями - Зверкова, Т.С.; Плотников, В.А. (Український математичний журнал, 1993)
Запропонована схема часткового усереднення для систем стандартного вигляду з розривними правими частинами. Наведено обгрунтування і одержано оцінку розв’язків при умові неперіодичності правих частин систем. The scheme of partial averaging for systems of standard form with discontinuous right-hand sides is presented. The solutions are justified and estimated without assuming periodicity of the right-hand sides of the systems.