Вплив похідного малеіміду на стан антиоксидантної системи печінки щурів за умов оксидативного стресу - Філінська, О.М.; Яблонська, С.В.; Островська, Г.В.; Рибальченко, Т.В.; Рибальченко, В.К. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Встановлено, що похiдне малеiмiду — 1-(4-Cl-бензил)-3-хлор-4-(CF3-фенiламiно)-1H-пiрол-2,5-дiон не викликає змiн вмiсту продуктiв перекисного окиснення лiпiдiв (МДА) та окисної модифiкацiї бiлкiв (карбонiльнi групи), а також активностi каталази. Похiдне малеiмiду попереджає стимульовану хлоридом кобальту iнтенсифiкацiю окисних процесiв, нормалiзуючи при цьому показники до контрольного рiвня. The maleimide derivative (MI-1) — 1-(4-Cl-benzyl)-3-Cl-4-(CF3-phenylamino)-1H-pyrrol-2,5-dione does not cause changes in the content of lipid peroxidation products (malonic dialdehyde) and oxidatively modified proteins (carbonyl groups) and catalase activity. MI-1 prevents an intensification of the oxidative stress caused by cobalt chloride and recovers these parameters to the control value.