Оцінка кінетичних параметрів і ізотерм адсорбції барвників ентеросорбентами різного походження - Юшко, Л.О.; Сарнацька, В.В.; Сахно, Л.О.; Масленний, В.М.; Ніколаєв, В.Г. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Порiвняльна оцiнка кiнетичних параметрiв i iзотерм адсорбцiї барвникiв ентеросорбентами рiзного походження довела значну перевагу вуглецевих ентеросорбентiв вiтчизняного виробництва. Сорбцiйна ємнiсть гранульованого вугiлля ГСГД i ентеросорбентiв на основi вуглецевих волокон бiльше нiж на 1–2 порядки перевищує сорбцiйну ємнiсть добре вiдомого росiйського препарату полiфепану. The considerable advantage of domestically produced carbonic enterosorbents has been proved as a result of the comparative study of kinetic parameters and adsorptive isotherm of dyes with enterosorbents. Adsorptive capacities of granulated carbon HSGD and enterosorbents on the base of carbonic fibrous material are more than 1–2 orders higher than that of the well-known Russian preparation “Polipefan”.