Синтез и свойства ароматического полиэфира, содержащего перфторированные моно- и бифениленовые фрагменты - Шевченко, В.В.; Ткаченко, И.М.; Шекера, О.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Взаємодiєю декафторобiфенiлу та 1,4-бiс(4-гiдроксифенокси)тетрафторобензолу синтезовано ароматичний полiетер, який мiстить у складi ланцюга, що повторюється, перфторованi моно- та бiфенiленовi фрагменти, якi роздiленi нефторованими фенiленоксидними групами. Показано, що отриманий полiмер характеризується зниженою температурою склування та є добре розчинним в органiчних розчинниках. By interaction of decafluorobiphenyl and 1,4-bis(4-hydroxyphenoxy)tetrafluorobenzene, we synthesized aromatic polyether containing perfluorinated bi- and monophenylene fragments in its repeating units separated by nonfluorinated phenylenoxyde groups. It has been shown that the obtained polymer is characterized by a reduced glass transition temperature and the good solubility in organic solvents.