Синтез и спектральная идентификация гидроксилапатитсодержащих гидрогелевых нанокомпозитов для протезирования костной ткани - Самченко, Ю.М.; Болдескул, И.Е.; Суходуб, Л.Б.; Данильченко, С.Н.; Береза, Л.И.; Ульберг, З.Р.; Суходуб, Л.Ф. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Синтезовано новi композитнi матерiали для протезування кiсткової тканини на основi мiнералiзованих спiвполiмерних гiдрогелiв акрилового ряду. Розроблено методи отримання, якi забезпечують превалююче формування в порах гiдрогелiв нанорозмiрного стехiометричного гiдроксiапатиту та проведено його структурну iдентифiкацiю з використанням рiзних спектральних методiв. New nanocomposite materials for prosthetics of a bone tissue on the base of mineralized acrylic copolymer hydrogels are synthesized. The methods of synthesis providing the prevailing formation of nanosized stoichiometric hydroxyapatite in hydrogel pores are developed, and its structural identification with the use of various spectral methods is accomplished.