Температурные условия формирования ураноносных альбититов Украинского щита - Фомин, Ю.А.; Лазаренко, Е.Е. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
На основi термобарогеохiмiчного вивчення мiнералiв уранових родовищ альбiтитової формацiї (Северинiвського, Мiчурiнського, Юр’ївського, Ватутiнського, Новокостянтинiвського) показано, що лужний процес та ураногенез вiдбувались у близьких температурних дiапазонах: 360–250 i 260–120 °С вiдповiдно. Разом з тим температурнi умови на родовищах рiзних тектонометасоматичних зон дещо варiювали вiдповiдно до геологiчних умов рудоутворення. On the base of investigations of fluid inclusions in minerals (quartz, albite and carbonates) of the uranium deposits (Severinovskoye, Michurinskoye, Yurjevskoye, Vatutinskoye, Novokonstantinovskoye), it has been shown that host metasomatites and uranium ores were formed at the common temperature intervals: 360–250 and 260–120 °С, accordingly. At the same time, the temperature conditions at the different tectonic-metasomatic zones somewhat varied, by depending on the geological ore forming conditions.