Анализ передаточных функций магнитотеллурического поля на профиле PREPAN'95 (Украина — Польша — Словакия — Венгрия) - Логвинов, И.М.; Ладанивский, Б.Т. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Для мiжнародного профилю PREPAN’95 вперше отримано оцiнки горизонтального магнiтного тензора; значення компоненти тензора iмпедансу i геомагнiтнi передавальнi функцiї з використанням методики вiддаленої точки, а також за допомогою рiзноманiтних декомпозицiй тензора iмпедансу визначено головнi напрями геоелектричних структур, що впливають на поведiнку магнiтотелуричного поля. For international profile PREPAN’95 that runs across Ukraine, Poland, Slovakia, and Hungary, the estimations of the horizontal magnetic tensor, the magnetotelluric impedance tensor, and the geomagnetic transfer functions are first obtained by the remote reference method. The decomposition of the magnetotelluric impedance tensor is carried out by four modern approaches.