О влиянии фазового сдвига между напряжением и током на тяговое усилие и колебания в электромагнитном вибровозбудителе - Божко, А.Е. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Показано, що фазовий зсув мiж напругою та струмом у електромагнiтному вiбровозбуджувачi збiльшує кiлькiсть частот у гармонiках тягового зусилля та коливаннях якоря. The phase shift between voltage and current in an electromagnetic vibroexciter increases the number of frequencies in the harmonics of a tractive force and oscillations of the armature.