Полювання вчених на коронавірус SARS-COV-2, що викликає COVID-19: наукові стратегії подолання пандемії - Комісаренко, С.В. (Вісник НАН України, 2020)
У статті наведено широкий і ґрунтовний аналіз поточної ситуації щодо
пандемії COVID-19. Розглянуто питання походження та будови вірусу
SARS-CoV-2, шляхів інфікування, особливостей перебігу захворювання, діагностики COVID-19, застосування фармацевтичних препаратів для лікування хвороби, формування імунітету проти SARS-CoV-2, створення
вакцин та ефективності протиепідемічних карантинних заходів. Обговорено використання математичних моделей епідемічного процесу та перспектив виходу з карантину. The article provides a broad and thorough analysis of the current situation regarding the COVID-19 pandemic. The
origin and structure of SARS-CoV-2 virus, ways of infection, features of the disease, COVID-19 diagnosis, the use of
pharmaceuticals for the disease treatment, the formation of immunity against SARS-CoV-2, vaccines and the effectiveness
of anti-epidemic quarantine measures are examined. The use of mathematical modeling of the epidemic process and the
prospects of quarantine ending are discussed.