Вікторії Віктора Григоровича (до 90-річчя академіка НАН України В.Г. Бар'яхтара) - Локтєв, В.М. (Вісник НАН України, 2020)
Статтю-нарис, основану на авторських спогадах, присвячено 90-річному
ювілею видатного фізика-теоретика, доктора фізико-математичних
наук, професора, академіка НАН України Віктора Григоровича Бар'яхтара,
чиї результати в теорії магнетизму конденсованих середовищ, надпровідності, механічних властивостей твердих тіл, нелінійних явищ у фізичних системах, кінетики солітонів та інших напрямах теоретичної фізики
справили значний вплив на розвиток світової науки. The article-essay, based on the author's memoirs, is devoted to the 90th anniversary of the outstanding physicist-theorist,
Doctor of Physical and Mathematical Sciences, Professor, Academician of the NAS of Ukraine Victor Gryhorovych
Baryakhtar, whose results in the theory of magnetism of condensed media, superconductivity, mechanical properties of
solids, nonlinear phenomena in physical systems, kinetics of solitons and other areas of theoretical physics had a significant
impact on the development of world science.