Культура — фактор державотворення (до 80-річчя академіка НАН України М.Г. Жулинського) - Ільницький, М.М. (Вісник НАН України, 2020)
25 серпня 2020 р. виповнилося 80 років знаному українському вченому в
галузі літературознавства, відомому критику, громадському і політичному діячеві, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки
(2014), Національної премії України імені Тараса Шевченка (1992), премії
ім. І.Я. Франка НАН України (2004), академіку-секретарю Відділення літератури, мови та мистецтвознавства НАН України (з 2009), директору
Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України (з 1991), доктору філологічних наук (1982), професору (1990), академіку НАН України
(1992) Миколі Григоровичу Жулинському. August 25, 2020 marks the 80th anniversary of the famous Ukrainian scholar in the field of literature, famous critic,
public and political figure, winner of the State Prize of Ukraine in Science and Technology (2014), Taras Shevchenko
National Prize of Ukraine (1992), the Franko Prize of the NAS of Ukraine (2004), Academician-Secretary of the
Department of Literature, Language and Art Criticism of the National Academy of Sciences of Ukraine (since 2009),
Director of the T.G. Shevchenko Institute of Literature of the NAS of Ukraine (since 1991), Doctor of Philology (1982),
Professor (1990), Academician of the National Academy of Sciences of Ukraine (1992) M.H. Zhulinsky.