Моделирование эффектов квантовой электродинамики в сверхсильном лазерном поле - Неруш, Е.Н; Костюков, И.Ю (Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України, 2010)
Приводится описание кода QUILL, позволяющего моделировать квантовые процессы в сильном лазерном поле, например, процессы излучения электронами жестких фотонов и процессы распада фотонов с образованием электрон-позитронных пар. Учет данных процессов необходим во многих экспериментах по взаимодействию сверхсильного лазерного излучения с веществом. Приведены примеры результатов численного моделирования в различных задачах. Наведено опис коду QUILL, що дозволяє моделювати квантові процеси в сильному лазерному полі, наприклад, процеси випромінювання електронами жорстких фотонів і процеси розпаду фотонів з утворенням електрон-позитронних пар. Облік даних процесів необхідний в багатьох експериментах із взаємодії надсильного лазерного випромінювання з речовиною. Наведені приклади результатів чисельного моделювання в різних завданнях. The new PIC-Monte-Carlo code QUILL that allows to model QED effects in superstrong laser field is presented. Such effects as photon emission and pair production can be modeled. These effects should be taken into account in simulations of interactions of high-intense laser pulses with matter. The results of numerical simulations are discussed.