2.5D relativistic electromagnetic pic code for simulation of beam interaction with plasma in axial-symmetric geometry - Tolochkevych, Yu.M.; Litoshenko, T.E.; Anisimov, I.O. (Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України, 2010)
2.5D relativistic electromagnetic PIC code for simulation of beam interaction with plasma in axial-symmetric geometry was developed. Accurate charge weighting scheme and difference schemes near the system axis were introduced. Simulation tests of electromagnetic wave interaction with inhomogeneous plasma were carried out. 2.5D-релятивистский электромагнитный код методом частиц был разработан для моделирования взаимодействия пучка с плазмой в цилиндрической геометрии. Была применена точная схема взвешивания заряда в ячейках, а также модификация метода конечных разностей возле оси системы. Были проведены тестовые запуски для моделирования взаимодействия электромагнитной волны с неоднородной плазмой. 2.5D-релятивістський електромагнітний код методом частинок був розроблений для моделювання взаємодії пучка з плазмою в циліндричній геометрії. Було застосовано точну схему зважування заряду в комірках, а також модифікація методу скінченних різниць біля осі системи. Було проведено тестові запуски для моделювання взаємодії електромагнітної хвилі з неоднорідною плазмою.