Влияние поляризации лазерного излучения на ускорение электронов и генерацию бетатронного излучения - Костюков, И.Ю.; Неруш, Е.Н.; Пухов, А.М. (Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України, 2010)
Исследуется влияние лазерного поля на динамику электронов в сильно нелинейной плазменной волне, возбуждаемой мощным лазерным импульсом. Предполагается, что на электрон во время ускорения одновременно действуют лазерное и плазменное поля. Показано, что действие лазерного поля может приводить к раскачке бетатронных колебаний в результате бетатронного резонанса, что, в свою очередь, значительно увеличивает эффективность генерации электромагнитных колебаний. Досліджується вплив лазерного поля на динаміку електронів у сильно нелінійній плазмовій хвилі, що збуджується потужним лазерним імпульсом. Передбачається, що на електрон під час прискорення одночасно діють лазерне та плазмове поля. Показано, що дія лазерного поля може приводити до розвитку бетатронних коливань у результаті бетатронного резонансу, що, у свою чергу, значно, збільшує ефективність генерації електромагнітних коливань. The effect of laser polarization on electron dynamics in strongly nonlinear plasma wave excited by strong laser pulse is studied. It is assumed that the laser field and plasma field affect the electron acceleration in the plasma wave simultaneously. It is shown that the action of the laser field can lead to the amplification of the betatron oscillation amplitude and to enhancement of the radiation generation efficiency.