Стiйкiсть цилiндричної оболонки-опори з недосконалостями форми при комбiнованому навантаженнi - Гоцуляк, Є.O.; Лук'янченко, О.О.; Koctiha, О.В.; Гаран, I.Г. (Проблемы прочности, 2012)
Розроблено чисельну методику дослідження стійкості циліндричної оболонки-опори з урахуванням недосконалості у вигляді форми її деформування під час дії експлуатаційного навантаження. Розв'язано задачу нелінійної стійкості недосконалої циліндричної оболонки-опори при комбінованому навантаженні. Оцінено вплив амплітуди недосконалості форми на критичне сполучення навантажень і область стійкості оболонки-опори. Разработана численная методика исследования устойчивости цилиндрической оболочки-опоры с учетом несовершенств в виде формы ее деформирования при действии эксплуатационной нагрузки. Решена задача нелинейной устойчивости несовершенной цилиндрической оболочки-опоры при комбинированном нагружении. Оценено влияние амплитуды несовершенства формы на критическое сочетание нагрузок и область устойчивости оболочки-опоры. A numerical method for investigating stability of the supported cylindrical shell with account for geometric imperfection in the form of its deformation during in-service loading has been developed. The problem of nonlinear stability of the imperfect supported cylindrical shell under combined loading has been solved. The influence of the imperfection amplitude on the critical combination of loads and stability region of the supported shell has been evaluated.