Fokker-Planck equation for trapped particles in tokamak with toroidal field ripples - Moskvitina, Yu.K.; Yavorskij, V.O.; Schoepf, K. (Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України, 2010)
The kinetic description of the resonance ripple diffusion of fast ions in tokamaks with toroidal field ripples is presented for the general case of arbitrary toroidal field ripple magnitudes. The topology of banana orbits in phase space is considered. The transport coefficients of 4D Fokker-Planck equations are derived. The algorithms of averaging procedure through superbanana motion are discussed. Представлено кинетическое описание резонансной гофрировочной диффузии быстрых ионов в токамаках с гофрировкой тороидального поля в общем случае произвольных значений величины гофрировки тороидального поля. Рассмотрена топология орбит бананов в фазовом пространстве. Получены транспортные коэффициенты четырёхмерного уравнения Фоккера-Планка. Обсуждаются алгоритмы процедуры усреднения по супербанановому движению. Представлено кінетичний опис резонансної гофрувальної дифузії швидких іонів в токамаках з гофрованим тороїдальним полем в загальному випадку довільних значень величини гофрування тороїдального поля. Розглянуто топологію орбіт бананів у фазовому просторі. Здобуто транспортні коефіцієнти чотиривимірного рівняння Фоккера-Планка. Розглянуто алгоритми процедури осереднення по супербанановому руху.