Згин композитної балки з поздовжнiм розрiзом - Шваб’юк, В.I.; Ротко, С.В.; Ужегова, О.А. (Проблемы прочности, 2014)
У рамках некласичної моделі композитних балок отримано аналітичний розв язок для балки з поздовжнім розрізом, колінеарним до її серединної лінії. Згинальне навантаження на балку сприяє розкриттю розрізу. Отримано елементарні формули для напруження і переміщення у всіх частинах балки. Точність результатів підтверджується шляхом порівняння з відповідними даними, отриманими при розв'язанні плоскої задачі теорії пружності методом граничних елементів. В рамках неклассической модели композитных балок получено аналитическое решение для балки с продольным разрезом, коллинеарным к ее срединной линии. Изгибающая нагрузка на балку способствует раскрытию разреза. Получены элементарные формулы для напряжений и перемещений во всех частях балки. Точность результатов подтверждается путем сравнения с соответствующими данными, полученными при решении плоской задачи теории упругости методом граничных элементов. Within the framework of the composite beam theory, an analytical solution is obtained for a beam with a longitudinal cut, which is collinear to its median line. The beam bending loading results in the cut opening. The elementary formulas for stresses and displacements of all beam sections are derived. The accuracy of the results obtained is confirmed by their comparison with the respective data derived by solving the elastic theory plane problem by the method of boundary elements.