Апроксимація контуру об’єкта у зображенні із застосуванням векторних операцій - Сабельніков, П.Ю. (Кібернетика та комп’ютерні технології, 2020)
Запропоновано удосконалений метод кусково-лінійної апроксимації контурів об’єктів у зображеннях, який дозволяє застосовувати на всіх етапах комп’ютерної обробки даних паралельні обчислення з використанням векторних операцій. В работе предложен усовершенствованный метод кусочно-линейной аппроксимации замкнутого контура объекта в изображении многоугольником, вершинами которого являются непосредственно точки этого контура. Критерий аппроксимации: расстояние от каждой точки аппроксимируемого участка контура до аппроксимирующего отрезка не должно превышать погрешность аппроксимации. Метод ориентирован на параллельные вычисления с использованием векторных операций. The paper proposes an improved method for piecewise linear approximation of a closed contour of an object in an image by a polygon, the vertices of which are directly the points of this contour. Approximation criterion: the distance from each point of the approximated section of the contour to the approximating segment should not exceed the approximation error. The method is focused on parallel computing using vector operations.